בין את מהמתבאסות שההזנה היא מהבית ובין אם מעדיפה להכין בעצמך, בין אם יש לך הנחיות לאלרגנים בגן ואת מחפשת פתרונות יצירתיים ובין אם את "רק, אמא: הינה 10 טיפים סופר חשובים לגבי האוכל בקופסה, בחירת הקופסה ושיח סביב זה. אז מה הכנת לקופסת האוכל היום?
(מנוסח בלשון אישה, מיועד כמובן לכולם!)
1 - אמא "משקיעה" או אמא "שוקעת"? הכל שאלה של איזונים.
חיתוך יצירתי, עיניים זזות, מראה אנושי לירקות, מעבר צבעים מהמזון ועוד...השמיים הם הגבול. אם כיף לך להשקיע בקופסת האוכל וגם הילד שלך בעניין - תתפרעי. אם זה לא הקטע שלך, אז בלי נקיפות מצפון. זה רק תפקיד אחד ממכלול התפקידים שלך כאמא.
2 - איך לבחור קופסה מתאימה? כמה נכתב ברשת על בחירה קופסה! באמת קטונתי. אצלי עובד נפלא חלוקה ל-3 תאים של קל גב. דגש חשוב! הקופסה צריכה להיות בעיקר נוחה לפתיחה. תוכלי להתאמן עם הילד שלך על הפתיחה והסגירה כדי לוודא שזה מתאים.
3 - "אתה רוצה פיתה עם חומוס או עם קוטג'?" שתפי את ילדך בבחירה! אני ממש מציעה בחום לתת לילד לבחור מה לאכול. התחשבי באהבות שלו ותני לו לבחור מתוך 2-3 אפשרויות בחירה, כדי לא לבלבל אותו יותר מידי. תני לו לבחור את הממרח ללחם, ירק אחד, פרי אחד ואם מותר בגן, אז גם משהו קטן מתוק. אם חשוב לך להוסיף משהו לקופסה, יידעי אותו בכך.
4 - לא חייבים לגוון בין הארוחות מבוקר לבוקר. בוודאי שזה חשוב לגוון מבחינת סוגי וצבעי המזון, אבל אין מה להתעקש על זה - את יכולה לגוון את ארוחת העשר משבוע לשבוע ולא ברמה יומית. זכרי, זו לא הארוחה היחידה של היום. וביננו, זה נורא מעיק להמציא את עצמנו כל יום מחדש... לא? אפשר כל השבוע אותו הדבר ואפשר לעשות תכנון שבועי יחד. ראי סעיף 6
5 - ואם הוא לא מוכן לאכול כלום, רק כריך?
גם אם הוא לא כ"כ אוהב לאכול את הירק - הסבירי לו שזה חשוב ושהוא יכול לבחור את הסוג. שימי טעימות, שימי מעט. אם ירגיש שמתחשבים בבקשותיו אז ככל הנראה גם הצעותיך יתקבלו בהבנה. אם יש ענייני תזונה חוזרים אצלכם בבית זה יבוא לידי ביטוי גם בארוחת ה10, אבל כדאי כמובן לטפל במקור.
זו הזדמנות נהדרת בשבילכם ללמוד ביחד ממה בנוי הגוף שלנו, במה צריך להזין אותו ועוד... פה תוכלי לקבל עוד הדרכה ממני בעזרת ספר (אני מבננה).
6. עוד המלצה שתעזור לילד בררן ולכל אמא: להכין תפריט שבוע מראש רושמים תפריט שבועי בגדול על המקרר, וכל שבת בוחרים לשבוע הבא מה להכין. חברה שלי, שמשכימה קום לעבודה עובדת בשיטה הזו וזה מתנהל פלאים. ככה הכל מסודר, מוכן בזמן הילדים מקבלים בחירה מלאה ולומדים להתנהל עם הבחירות שלהם.
7. יש לכם בגן ילד עם רגישויות? זה משפיע ישירות על ההזנה שמותר להכניס לגן, ולא רק: זו הזדמנות! הזדמנות נהדרת ללמד את הילדים על התחשבות באחר ועל המשמעות של היותנו חלק מחברה. הזדמנות ללמד את הילד שלך איך נותנים לחבר תחושה טובה ומתחשבת. נכון - לפעמים זה פחות נוח ולפעמים זה מרגיש כמו המון מגבלות... ולפעמים ילד יכול להיות מאוד בררני באוכל. ובכל זאת - אי הנוחות הזו היא זמנית והיא הזדמנות לגדל אמפתיה. את רוצה את זה:) ונוסף לכל אלו ה"אילוצים" לא פעם מביאים ליצירתיות ולנסיונות טעימים.
8 - "מה אכלת? כמה? למה?" כשחוזרים בסוף היום לא צריך להתחיל בתשאול כדי לקבל דיווח לגבי מה נאכל, כמה נאכל ובעיקר למה לא נאכל. מעניין אותך לדעת מה מצליח ויותר ערב-לחיקו? תוכלי לראות בעיניים. מעניין אותך מה הסיבה? מעולה, תשאלי בערב או בבוקר לא מיד כשנכנסים הביתה.
9 - הרגלים טובים הם חברים טובים. עשי לכם להרגל להגיע הביתה ואז לרוקן את התיק (אפילו מיד אחרי שמסירים נעליים). אל תרוקני בשביל הילד שלך - כווני אותו. כולל להוציא מהתיק, לפתוח קופסה, לזרוק שאריות ולהניח בכיור. עידוד לעצמאות זה כאן!
10 - פתקי אהבה בקופסת האוכל:) קצת אוקסיטוצין וגם למידה, למה לא? אני ממליצה בחום להכין פתקי 'בוקר טוב!' לקופסה, זה מאוד קל ומהיר ויש המון הצעות ברשת. למי שרוצה לשדרג בקלות ואם יש ימים שבהם את לא מספיקה (אצלי הילד פשוט מאוד נהנה ומבקש כל יום) - ממליצה בחום על רכישת פתקים במיידעלה חדש חדש: יש לי קוד הנחה שניתן להזין בהשלמת ההזמנה: lunchbox
שיהיה לבריאות ובתיאבון!
למתנות כייפיות ואיכותיות-מושקעות לגיל הרך לחצו:
צריכה עצה בכל הקשור במרחב שבינך ובין הילד המתוק שלך? אני פה בשביל זה
לתיאום פגישה אישית און ליין לחצי כאן
לתיאום בקליניקה - שלחי וואטס 0545515616
נתראה!
Comments