top of page
תמונת הסופר/תליאור הראל

איך לגדל אמפתיה אצל הילד שלי באמצעות הורמון האוקסיטוצין? כתבה #2 בסדרה לגדל אמפתיה

הורמון האוקסיטוצין, ובשמו הוורוד יותר: "הורמון האהבה", הוא-הוא התשתית של הילד שלכם לזיקה חברתית, ליכולת שלו לראות את האחר (להלן: אמפתיה) ואפילו לרצון שלו ליצור קשר עם הזולת. לא ידעתם? מעכשיו יודעים ואין תירוצים: מפתחים את מערכת הפרשת האוקסיטוצין אצל הילד שלנו (ואצל כל המשפחה על הדרך!)

כאן רואים עבודה משפחתית על פיתוח מערכת האוקסיטוצין :)

אז מה זה ההורמון הוורוד הזה?

איך זה שגם אחרי לידה קשוחה, בדרך כלל האמא עדיין רוצה בקרבת התינוק שלה? איך זה שאחרי הריון ולידה, הפיכת החיים שלנו על סדרם ויחד עם חוסר השינה המשמעותי אנחנו עדיין נרצה את הקרבה של התינוק שלנו, לדאוג לו ולטפל בו? איך זה שלפעמים מרגישים התאהבות באחיזת היד שלנו כבר בדייט הראשון?

ובכן, האבולוציה דאגה לנו בעניין הזה ובתוך הגוף שלנו מה שאחראי על זה, זה הורמון האהבה. זה קורה במגע, במבט ובעוד כמה דרכים. נגיע לזה.


הפרשה של ההורמון לא נמצאת רק בקשרים רומנטיים או בחיבור לילד: היא מתרחשת במגוון מצבים חברתיים ומסייעת לנו להרגיש אמפתיה כלפי מי שמולנו ולהתחבר אליו.


אז חוץ מזה שתייצרו חיבור עם הילד (וכנראה גם הנקה יותר קלה), החיבוק והמגע מאפשרים לכם לקחת צעד אחורה מהחיים העמוסים שלכם ולהתמקד ב"להיות", Being.

האוקסיטוצין הוא הורמון שמופרש במגע, חיבוק, ליטוף. בייחוד עכשיו בזמני קורונה, זמנים שבהם אנחנו נדרשים לשמור מרחק כדי לשמור על הזולת, זה זמן מושלם כדי להגביר עוד יותר את האהבה בתא-המשפחתי.

מרכיב יסודי בהתנהגות החברתית שלנו - רגישות לזולת ואמפתיה

התפתחות שפה, הליכה, מוטוריקה אצל הילדים שלנו - כנראה יתפתחו כך או כך, אבל הקשר האנושי תלוי המון בנו ההורים וביכולת שלנו לפתח את המערכת הזו, של הפרשת האוקסיטוצין.

מערכת אוקסיטוצין מפותחת היא תשתית בריאה ליחסים שלנו, ליחסים החברתיים של הילד שלנו, ליכולת שלו לחוש אמפתיה ולהיות רגיש לזולת, ליכולת שלו לזהות רגשות אצל אחרים, לשים לב אל האחר וגם לרצות בקשר עימו. וזה הבסיס של הקשר החברתי שהילד שלכם יביא לידי ביטוי כאדם בוגר.


כשאנחנו יוצרים קשר עין עם הבייבי, מתפעלים ממנו, כשאנחנו מזינים אותו, כשאנחנו מתחילים את היום בחיבוק גדול לפני הכל, בזמן משחק ועוד ועוד אנחנו עוזרים למערכת האוקסיטוצין הזו להתפתח.

בריאות ומערכת חיסונית

להיות בקשרים משמעותיים עם האחר, היא אחת מהדרכים הטובות ביותר ליצור ולשמור על בריאות טובה וחיים ארוכים ואיכותיים. אמרנו שהאוקסיטוצין משפר את מערכות היחסים, ולכן נסיק שההורמון משפר איזון ובריאות גופנפש ומחזק את מערכת החיסון.

בנוסף מערכת אוקסיטוצין מפותחת תשפר את איכות השינה שלכם, תנטרל באופן ישיר את השפעותיו של הורמון הלחץ ובכך תעזור להירגעות.


כיון שמערכת אוקסיטוצין מפותחת עוזרת להירגעות, הרבה פעמים כשהילד שלכם חווה התקף-זעם, חיבוק ונוכחות יכולים מאוד מאוד לעזור (וודאו שזה מתאים לו)




שורה תחתונה:

  1. יש לכולנו בריאות בהישג היד, העין, בתוך הגוף ממש וסביבנו.

  2. הטבע עוזר לנו לשחרר אוקסיטוצין, אבל כדאי גם בעצמנו ובאופן יזום.

  3. אוקסיטוצין הוא חלק מהותי בהפיכתנו לחברה וביכולת שלי ללמד את הילד שלי לראות את האחר. כשאני מגבירה אצלו אוקסיטוצין אני מגבירה גם אצלי, אבל בעיקר: מגדילה אצלו את האמפתיה.

  4. אוקסיטוצין מרפא (כמעט) את הכל

אז מה לעשות באופן יזום כדי להגביר את ההורמון?

אוקסיטוצין לגמרי משתחרר גם במגע בחיות המחמד שלנו!

פעילות משפחתית

ארוחה משותפת, יציאה נעימה לטיול, ערימת ילדים על הספה. בלי מטרה של ממש. רק להיות יחד.

זמן איכות עם הילדים וגם בין בני הזוג

זמני הקשבה 1:1 כשאנחנו לגמרי פנויים (בלי פלאפונים!).

מגע, המון מגע, בכל מיני אופנים:

מסאז', עיסוי, מבט, התכרבלות, מגע, חיבוק, התרפקות אפילו ליטוף עצמי בידיים מעלה את רמות האוקסיטוצין.

מבט וכוונה

התבוננות במי שאנחנו אוהבים - למבט רך יש את יכולת להעלות את רמות ההורמון אוקסיטוצין. מלידה ועד בכלל.

אפילו מחשבה על האהובים שלנו תעשה את העבודה.


העלו למודעות ונקטו יוזמה. אפילו הכניסו לשגרה מתן עזרה לאחר. האוקסיטוצין ימהר להגיע ;) יום אהבה עברי שמח!

כתבה #1 בסדרה איך ללמד את הילד שלי לגדל אמפתיה? ובמה הצבת גבולות יכולה לעוזר לנו בזה?

 

פה בשבילכם!

לתהליך אישי צרו קשר ישירות כאן

בואו לעקוב אחרי בפייסבוק או באינסטה






86 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page