top of page

התקפי זעם? אפשר גם אחרת

תמונת הסופר/ת: ליאור הראלליאור הראל

עודכן: 22 בינו׳ 2023

ילדים בגיל הרך נוטים להתפרצויות, מכירים את זה כן?⁠ הם רושפים, מתעקשים, משתטחים ואפילו "מגדילים ראש" ונותנים מכה פה ושם.⁠ בקיצור... נעים. מה עושים עם זה?⁠ איך מנתבים את ההתנהגות הזו למשהו שיאפשר לנו לצאת מהבית בלי לחשוש מההתפרצות הבאה??⁠


Toddler on a tantrum
זה לא נגדנו, זה לגמרי בעדם. וכן - לגמרי יש מה לעשות.

הינה כמה טיפים לעשייה ומחשבה בתור התחלה:⁠

אנחנו עמוד התווך והיציבות של הילדים שלנו

⁠ולכן לפני הכל: אנחנו צריכים לנשום.

להירגע, לאסוף את עצמנו. זה אומר לא להשתגע, לא להתמרמר, לא להיבהל. we got this! נשמו כדי לאסוף כוחות ולשדר לילד שלכם יציבות ובטחון. כי אם הילד יראה שאתם לא מצליחים להכיל את הקושי וההתפרצות שלו אז איך הוא יצליח בכוחות עצמו? ואל תדאגו, הוא בהחלט יצליח להכיל את עצמו בהמשך הדרך והרבה בזכות הדוגמה האישית שלכם.


מותר להרגיש הכל! כל רגש הוא לגיטימי (אבל לא כל התנהגות)

מכאן, שהדבר הבא שנרצה לעשות עבור הילד שלנו זה לתת לו להרגיש, לא "לחסום את זה" עם עוד ממתק, עם קנייה של מה שנגמר, עם הקראת ספרים נוספים, עוד זמן מסך וכו' וכו'. תזכרו שהילד שלכם חווה מגוון שלא של רגשות, ואפילו שלא כולם "פוטוגניים" - כולם חשובים מאוד ולכולם יש וצריך לתת מקום. נסו להציע לילד שלכם רגשות, כדי שילמד לתת להם שם, למשל: "נראה לי שאתה מאוכזב", "זה הכעיס אותך?"

אל תצפו להסבר ואל תצפו לתשובה - אבל הילד שלכם בהחלט שומע.


היו לצידו בטוחים שכמו שההתקף הגיע - הוא גם יחלוף.
התקף זעם הוא הזדמנות לאימון והתפתחות. את הלמידה והחינוך אנחנו לעולם לא עושים בזמן אמת!

המתינו לבוקר שאחרי, לאיסוף מהגן - זמן שבו הילד.ה שלכם לא עייף מידי, לא רעב מידי, לא מוצף מידי והוא פנוי וקשוב. בהתאם לגילו וליכולתו דברו עם הילד שלכם, חזקו אותו על כח שהפגין במהלך ההתקף (למשל "היה לך מאוד קשה שנגמר השוקולד, אבל מצאת כוחות להתגבר/הבנת שמחר נוכל ללכת יחד לחנות לרכוש", "ממש היה לך עצוב כשהיא חטפה לך את הצעצוע ואפילו שמאוד כעסת לא הרבצת/מצאת פתרון אחר!"). הקפידו על תיווך קצר, ענייני ומעודד! חזקו על הצלחות ועל תאירו אי-הצלחות ככשלון.


תזכרו שהילד.ה שלכם ממש עכשיו לומד.ת ומפתח.ת את האמון והאמונות שלו.ה כלפי העולם ו-"איך דברים צריכים להיות". היו שם כדי לחזק אותו.ה, הציבו גבולות בענייניות ובבהירות - מבלי להיכנס למאבקי כח.


איך עושים את זה ועוד? מוזמנים להצטרף למפגש הקרוב שלי, כך שתוכלו לעשות גם למנוע את האירוע הבא ואפילו כדי למנף אירוע שהתרחש - להעצמה, חיזוק הקשר ולהתפתחות מופלאה.⁠


קישור לפרטים והרשמה ממש כאן:

מתלבטים?

פה בשבילכם!


לתהליך אישי צרו קשר ישירות כאן


בואו לעקוב אחרי בפייסבוק או באינסטה

84 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

תגובות


bottom of page