top of page

מתי כדאי להרדים תינוקות ופעוטות? כך תדעו את הזמן הנכון לשינה

תמונת הסופר/ת: ליאור הראלליאור הראל


הורים רבים שואלים אותי שוב ושוב: "האם 19:00 זה לא מוקדם מדי לשינה?" או "איך אפשר להרדים כשהשמש עדיין זורחת?" ויש גם את אלו שאומרים: "אני מושך את הילדה עד 21:00, אחרת אין מצב שהיא נרדמת!"

האם באמת כדאי למשוך אותם? ומהי השעה הנכונה להרדים תינוקות ופעוטות? אם גם אתם מתלבטים לגבי הזמן האידיאלי לשינה, המאמר הזה בשבילכם.


A child too teired
ילד עייף. מאוד

הסוד של הזמן הנכון לשינה טמון בסימני העייפות של הילד שלכם

אם יש דבר אחד שאתם חייבים לדעת על שעת השינה של תינוקות, זה שלכל ילד (וגם לכל מבוגר) יש סימני עייפות טבעיים. אלה רמזים קטנים שהגוף שולח לנו – פיהוקים, שפשוף עיניים, עצבנות או חוסר שקט. אצל תינוקות קטנים עד גיל שנה וחצי הסימנים האלו ברורים מאוד.

ברגע שאתם מזהים את סימני העייפות של הילד שלכם ומגיבים בהתאם, אתם בעצם מלמדים אותו להקשיב לגוף שלו. הוא מבין שהתחושה שהוא מרגיש נקראת "עייפות", ומה שעושים איתה – זה הולכים לישון.

💡 טיפ להורים: אם הילד שלכם מתקשה להירדם, שימו לב האם אתם מרדימים אותו מוקדם מדי או דווקא אחרי שהוא כבר עייף מדי. סימני עייפות הם המפתח שלכם!


באיזו שעה כדאי להרדים ילדים?

כאן מגיע החלק המפתיע: לתינוקות ופעוטות יש טווח אוניברסלי של שעות שינה אופטימליות. אפשר לגלות את הזמן הנכון לשינה. במקור, אנחנו מסונכרנים עם מחזור השמש – מתעוררים עם הזריחה ונרדמים עם השקיעה. כמובן שבעולם המודרני זה כבר לא ממש כך, אבל התינוקות שלנו עדיין נולדים עם השעון הביולוגי הזה.

אז מה השעה הנכונה? הנה הכיוון הכללי:

🍼 שנה ראשונה: 17:30–18:30👶 שנה שנייה: 18:30–19:30🧒 שנה שלישית: 19:00–20:00

לכן, אם אומרים לכם "מה? 19:00? זה מוקדם מדי!" – תדעו שזה דווקא הזמן שבו רוב הפעוטות זקוקים לשינה שלהם.


מה קורה אם הילד לא רוצה לישון מוקדם?

אם הילד שלכם מסרב להירדם או נאבק בשינה, יכול להיות שהוא פשוט לא עייף עדיין – או שעבר את חלון השינה שלו והגוף שלו נכנס למצב "עירנות יתר". זו הסיבה שילדים עייפים מדי דווקא נעשים היפראקטיביים.

לכן, הסוד הוא לחבר בין שעת השינה האופטימלית לבין הסימנים האישיים של הילד שלכם. ילד עייף יירדם בקלות אם תיתנו לו את ההזדמנות הנכונה.


איך שעת השינה משפיעה על ההתפתחות של הילד?

מחקרים מראים ששינה איכותית בשעות הנכונות משפיעה ישירות על ההתפתחות הקוגניטיבית, הרגשית והפיזית של ילדים. שינה מסודרת עוזרת להם:

✔ לפתח יכולות ריכוז וזיכרון✔ לשפר את מצב הרוח ולהפחית התפרצויות זעם✔ לתמוך בצמיחה ובהתפתחות המוח✔ לשמור על מערכת חיסונית חזקה

בנוסף, כשאתם מתאימים את זמן ההרדמה לסימני העייפות של הילד, אתם גם מחזקים את הקשר איתו. הוא מרגיש שאתם רואים אותו, מקשיבים לו ומבינים אותו – וזה בסיס נהדר להתפתחות רגשית בטוחה.


איך מתחילים? צעד קטן להורים

אם אתם רוצים לשפר את שעת השינה של הילד שלכם, הנה משימה קטנה לערב הקרוב:

👀 התבוננו בילד שלכם לקראת הערב. מתי הוא מתחיל להראות סימני עייפות?🕒 בדקו את השעה באותו רגע. האם היא בטווח המתאים לגילו?🛏 נסו להקדים את ההרדמה בהתאם לסימנים שזיהיתם.

📢 ספרו לי בתגובות – איזה סימני עייפות זיהיתם אצל הילד שלכם? האם שינוי שעת השינה עזר? אני כאן לכל שאלה! 😊

Comments


mommy loves me

הרשמו לקבלת עדכונים

bottom of page