להגיד לו שאני חולה? לא להגיד לו? איך מסבירים שזה רק אולי? מסבירים את זה? הוא לא יחשוב על מוות ודברים כאלו אם ישמע שיש לי קורונה? מה להגיד כשהוא רץ אלי אבל אסור לי לחבק אותו? ועוד... להסביר לו - כן. לשאול את עצמך את כל השאלות האלו ועוד - בהחלט. מדריך להורה המבודד
מה ההבדל בין שבוע בידוד לזה שנסעתי שבוע לחו"ל?
"איך להסביר לילד שלי למה אימא או אבא מבודדים בבית אחר בלעדיו?" זו שאלה כ"כ אופיינית לתקופה שלנו.
בניגוד לזה שהורה אחד טס לחו"ל לתקופה או לחופשה נניח, מה שיצא לחלקנו לחוות בעבר - במקרה הזה
1) שני ההורים בארץ, אפילו בבית/חדר ליד.
2) יש את הקורונה הזו, שאולי אחד מאיתנו חלה בה -ההסבר הוא רפואי ולא עבודה או ביקור וכו'.
3) יש ברקע אלמנט של חשש מסוים ממגיפה לא ידועה לגמרי שמסתובבת לה בארץ. יש בתים שבה מתייחסים למגיפה כמו וירוס השפעת ויש בתים שמתייחסים אליה כווירוס לא ידוע.
מה שנשאר זהה, זה שכך או כך הילד עשוי לחוות קושי מסוים, שעשוי בהמשך להתבטא ברגרסיה התנהגותית בשינה, באכילה, בגמילה או בהתנהגות הכללית. כדי שנוכל להקל עליו התיווך הוא קריטי!
הילד שלי שומע על הקורונה ואת המילים בידוד ובדיקה לא מעט בתקופה הזו. מה הוא באמת יודע על זה? אם לא הסברתי לו את זה בבית יכול להיות שהוא השלים את המידע החסר באופן שאינו מציאותי.
לכן צריך (ואפשרי בהחלט) להסביר את זה לילד במילים שיבין וחשוב מאוד להתייחס לזה.
מה העקרונות שאני צריכה לנגד עיני כשאני שואלת את עצמי את השאלה הזו?
>להגיד את האמת ורק את האמת (ערך ובניית אמון)
מספרים לילד את האמת לאמיתה מבלי להוסיף תירוצים או לשפץ את המציאות. אני נמנעת כרגע ממגע וחיבוק גם אם אתה לידי - כי אני מדבקת. זה לא כי חם לי, זה לא כי באת מבחוץ, זה לא כי צריך למהר לאכול צהריים, זה לא כי לא סידרת אחריך. ולא שום דבר אחר מלבד האמת.
הילד ירגיש שיש הסתרה, הסוואה של מידע. 'הסתרה' משפיעה ישירות על האווירה בבית, כי בעצם הילד שלי לומד שיש דברים שלא מדברים עליהם, שאולי אסור להעלות אותם? הוא לא בהכרח מבין רציונלית את הסיבה שאמרנו לעצמנו, הוא משלים בעצמו את הפרטים החסרים. שאלו את עצמכם: האם אנחנו רוצים אוירה שיתופית ופתוחה בבית? כל גיל הוא גיל טוב להתחיל לייצר אווירה שיתופית, בייחוד בגיל הרך. אז שתפו!
>את האמת, אבל אולי לא את כולה (להתאים לגיל, התפתחות וסיטואציה)
למשל, לתינוק ולילד בגן חובה נוכל לסביר את הדברים אחרת. ילד שכבר שואל שאלות תוך כדי השיחה מסמן לכם שאפשר להתקדם ולתת עוד מידע. הוא גם יסמן כשהספיק לו (יעבור נושא, או שפשוט יסתובב).
לתינוק שאמנם לא יודע עדיין לשאול חייבים להסביר את המציאות גם. זה עניין של שיוויון ערך.
לתוך מציאות כזו הוא יגדל.
>מה שאני מרגישה בבטן זה מה שיעבור אל הילד שלי (הם מרגישים אותנו)
אם אני עניינית, בטוחה וברורה לגבי ההתנהלות שלי, הבדיקה ו/או הבידוד - זה מה שיעבור אל הילד שלי.
אם אני חרדה, לא החלטית, כועסת על בן/ת הזוג - זה מה שיעבור אל הילד.
הילדים שלנו מרגישים אותנו ולומדים מההתנהגות יותר מהמילים.
מה ההוייה שלכם? אז אם אתם צריכים, שווה להשקיע כמה דקות עם בני הזוג, הורים, אחות קרובה ואפילו לקבל הדרכה אישית לגבי המצב הספציפי שאצלכם ומה כדאי להגיד, באיזה שלב של השבוע ומה להגיד לכל גיל.
אז מה ואיך כדאי להגיד? הצעת הגשה
אמא אולי נדבקה בקורונה.
הקורונה זה וירוס, אפשר להוסיף: זוכר שקיבלנו חיסון נגד וירוס השפעת? אז לקורונה עדיין אין חיסון אבל יהיה עוד מעט.
כשיש קורונה אז מרגישים חולים, אולי אני ארגיש לא טוב: זה קצת כמו כשיש שפעת - אולי אתה זוכר כשאתה חלית בשפעת? אולי יכאב לי בגרון, יהיה לי חום, חוסר תיאבון. אולי ארגיש חולשה בגוף, ותוך כמה ימים הגוף שלי יתמודד עם זה וזה יחלוף. ואם צריך, הרופא יעזור לי. ואבא ואתה תוכלו להחליק לי לחדר אוכל ופינוקים, שיהיה לי נעים. כמו כשאתה היית חולה!
הקורונה מאוד מאוד מדבקת! אפילו יותר משפעת!
ולכן אני צריכה להיות כמה ימים בנפרד ממך, מאבא ומאנשים אחרים, כדי שאני אוכל לשמור עליהם שלא ידבקו. אני לא אצא מהחדר (או שאני אגור בחדר פרטי).
אחרי הימים האלו, שאותם הרופאים בדקו והגדירו, נוכל להיפגש מחדש! וזו הזדמנות לדמיין: מה נעשה כשניפגש שוב כשארגיש טוב? היית רוצה שנקבע זמן וידאו קבוע עם אבא לימים שעד אז?
אגב אם עוד כמה ימים משהו ישתנה (אם למשל תקבלו תשובה חיובית/שלילית לנגיף) ותחליטו על או תצטרכו בידוד משפחתי, אז תסבירו את התוספת לשינוי. לא בטוח שכרגע צריך להכין מראש לכל המקרים, בייחוד לא בגיל הרך. לא כדאי להעמיס :)
מתלבטים אם להיות מבודדים יחד או כל אחד לחוד? שתפו איתי. יתרונות וחסרונות לכל בחירה, אל תשכחו.
הרבה בריאות,
פה בשבילכם!
פה בשבילכם:
לתהליך אישי צרו קשר ישירות כאן
Comentarios